افرادی زیاد در اینترنت به معرفی انواع موکت ها پرداخته اند اما اگر نگاهی به آنها بیندازید میتوان فهمید که اکثر آن مطالب یا کپی شده از سایت های خارجی بوده و یا فقط به معرفی برندی خاص پرداخته اند. قصد ما با نوشتن این مقاله کمک برای معرفی کامل موکت ها و کاربرد های هر کدام از آنها است امیدواریم توانسته باشیم اطلاعت کاملی در رابطه با انواع موکتها تولید کرده باشیم.
موکت ها انواع گوناگونی دارند و از لحاظ مختلف میتوان موکت ها را تقسیم و دسته بندی کرد برای مثال از نظر جنس، نوع پرز، نوع کارایی، ایرانی یا خارجی بودن، رنگ ها و … تقسم بندی کرد.
اما به طور کلی میتوانیم انواع موکت ها را به ۳ گروه و دسته اصلی تقسیم کنیم که در زیر میتوانید مشاهده کنید ما هر سه را به طور کامل و مفصل مورد بررسی قرار داده ایم اما اگر میخواهید اطلاعات کاملی در مورد موکتها کسب کنید میتوانید تمام مطالب این صفحه را مطالعه کنید که شامل موارد زیر هستند:
- انواع موکت از نظر کاربرد
- انواع الیاف موکتها
- اندازه و متراژ
هر کدام از موکتها خصوصیات مختص خود را دارند ما هر کدام را به صورت جداگانه در صفحه ای جدا بررسی کردهایم شما برای اطلاعات کامل در مورد هر کدام از موارد زیر که مد نظرتان است برروی تصویر آن کلیک کنید.
انواع موکت ها از نظر کاربرد
اگر خریدار هستید و تصمیم به خرید موکت دارید و یا اگر فروشنده هستید و میخواهید در مورد انواع موکت ها و کاربرد آنها اطلاعات کسب کنید ما انواع موکت ها را از نظر کاربرد به این سه گروه تقسیم بندی کردهایم که در زیر با کلیک بر روی هر کدام به آن بخش منتقل میشوید.
دلیل تقسم بندی موکت ها به این سه گروه
موکتهای اداری، مسکونی و هتلی هر کدام دارای مزایا مختص به خود هستند. برای مثال مواردی که در فهرست پایین مشاهده میکنید چند نمونه از عواملی است که موجب شده موکت ها به این سه نوع تقسیم بندی شوند:
- الیاف مورد استفاده در تولید موکتها
- نوع طرحهای موجود
- میزان ضخامت و درجه زبری و نرمی
- بعضی از موکتها برای مکانهای کم تردد و برخی مناسب مکانهای پرتردد مانند شرکتها هستند
- قابلیت شستشوی موکت در محل در بعضی از انواع موکت وجود دارد اما بعضی را نمیتوان در محل شست
- قابلیت جذب کثیفی متفاوت آنها
انواع الیاف موکت ها
همان طور که اشاره کردیم الیاف مورد استفاده در تولید موکت ها یکی از از اصلی ترین موارد برای تقسیم بندی موکتها هستند که البته برخی از آنها ممکن است از ترکیب چند الیاف تولید شده باشند
انواع الیاف به کار رفته در تولید موکت ها:
الیاف پشم: این نوع الیاف طبیعی بوده و از لطافت و نرمی بیشتری برخوردار است با دوام و مقاوم است و قیمت بیشتری نسبت به سایر موارد دارد.
پلی آمید(Polyamide): این جنس یکی از مناسب ترین الیاف برای تولید موکتها هستند و مناسب برای تولید موکت های اداری میباشد
پلی استر(Polyester): این نوع الیاف از دوام بالایی برخوردار است و حتی در تولید بعضی از لباسهای ورزشی کاربرد دارد.
اندازه و متراژ موکت ها
شاید شما هم فکر کنید که موکتها مانند فرش ها برای مثال در اندازه های (۱۲-۹-۶-۳) متری باشد اما این گونه نیست موکت ها از نظر اندازه و متراژ به دو صورت هستند که شامل موکت های رولی و موکت ها تایلی هستند که برای اطلاعات کامل در مورد این دو نوع موکت میتوانید از مطالب بالا بر روی تصویر موکت اداری کلیک کنید.
اما به طور خلاصه میتوان گفت که موکت تایل در اندازه های نیم متری و یک متری در بازار موجود است.
و موکت رولی همان طور که از اسمش پیداست به صورت رول و یک دست است و معمولا عرض آن۲ تا ۳ متر میباشد و طول آن را با توجه به متراژ مکانی که قرار است در آنجا نصب شود برش میدهند.